In 5 stappen naar een succesvolle video

Videoproducties concept uitwerken

1. Het concept

Of je nu al een volledig concept in gedachten hebt of je komt niet verder dan “Wij willen een video”, samen komen we er wel uit. We bepalen eerst en vooral het doel van de video, de kanalen waarop hij verspreid zal worden, het format en de belangrijke aspecten die aan bod moeten komen. Eens we dat weten werken we een ruw scenario uit.

2. De voorbereiding

Het ruwe scenario is opgesteld, we zijn eruit hoe we het gaan aanpakken. Nu kan alles praktisch geregeld worden zodat de draaidag vlot verloopt. Bij grotere producties stellen we ook een draaiboek op, zodat iedereen die betrokken is bij de video perfect op de hoogte is.

De voorbereiding van een videoproductie
De draaidag van een videoproductie

3. De draaidag

Alle voorbereidingen zijn getroffen. Het is tijd voor de opnames. Afhankelijk van de complexiteit en het format zal een halve of een hele draaidag nodig zijn. Voor grotere producties zijn soms meerdere draaidagen nodig. Ook de crew is sterk afhankelijk van het soort productie. Soms volstaat één camera-operator die ook de audio op zich neemt. In andere gevallen kan ook een geluidsman en/of een regisseur nodig zijn of zelfs meerdere camera-operators.

4. De montage

Alle beelden zijn gemaakt. Tijd om ze nu tot een interessant verhaal te kneden. Met het scenario in gedachten wordt alles gemonteerd tot een mooi geheel. Wanneer de video inhoudelijk is goedgekeurd kan de kleurcorrectie gebeuren en kunnen er nog grafische elementen en ondertitels worden toegevoegd.

De montage van een videoproductie
De distributie van een video

5. De distributie

De video is klaar. Hij kan worden ingezet voor de doeleinden die vooraf bepaald werden. Nu komt het erop aan om hem via de juiste kanalen en in de geschikte formaten te verspreiden. Het vermarkten van je video om optimaal resultaat te behalen. Ook hier kunnen we jou mee helpen.

Inspiratie

Benieuwd naar meer?

Lees onze cases en laat je inspireren.